Verschillende theesoorten

Ondanks dat we nog aanmerkelijk minder theedrinken dan vroeger, is thee de laatste jaren weer behoorlijk in opkomst. Wij drinken gemiddeld twee kopjes thee per dag, wat ongeveer neerkomt op 100 liter thee per hoofd van de Nederlandse bevolking.

De theeplant is een tropische en sub-tropische plant behorend tot de familie "Camellia". De theeplant heeft een rose-witte geurige bloesem, groeit in diverse landen en heeft zijn oorsprong in China en India. De jonge scheuten van deze plant worden gebruikt om thee te produceren. Sinensis is Latijn voor Chinees.

De bekendste theesoorten groeien in Aziatische landen zoals China, Taiwan, Vietnam, Sri Lanka, Indonesië en India. Maar ook in enkele Afrikaanse en Zuid-Amerikaanse landen zoals Kenia, Malawi en Argentinië wordt thee verbouwd. Voor de theecultuur zijn twee soorten variëteit van de camellia  belangrijk: de Camellia Sinensis Sinensis en de Camellia Sinensis Assamica.

Tegenwoordig wordt thee over de gehele wereld in tropische en subtropische gebieden geteeld. Camellia Discovery is de behoeder van de theeculture en het is mijn taak om de mooiste en lekkerste theesoorten tot je beschikking te stellen. Kijker ernaar en start je avonture hier !!!!  

* Incl. btw Excl. Verzendkosten
Pagina 1 van 2