Chinese Witte Thee

Witte Thee is de minst bewerkte thee en zorgt voor een zoete, lichte, delicate smaak. Oorspronkelijk werd witte thee alleen in Fujian gemaakt, tegenwoordig wordt in veel Aziatische landen witte thee geproduceerd waaronder China, Nepal, India, Taiwan. We hebben enkele biologisch gecertificeerde exclusieve witte theeën in ons assortimentdeze thee is binnenkort maar zeer beperkt beschikbaar.

 

Oorsprong van witte thee

 

Een thee op maat ontwikkeld tijdens het tijdperk van de vroege Chinese imperiale dynastieën (tussen 600 en 1300), toen thee drinken en theecultuur floreerde in het hele land. De gewoonte was dat burgers een jaarlijkse hulde brachten aan de keizers van die tijd in de vorm van zeldzame en fijne theesoorten. Een beetje als een thee belasting. Deze keizerlijke thee Tribute werd typisch gemaakt van de jongste, nieuwste en meest delicate toppen van de beste theeplanten.

Keizerlijke theetuinen werden ontwikkeld, soms in het geheim, om deze zeldzame, eerbiedigende thee te cultiveren. Dichters noemden deze speciale theesoorten 'wit als de wolken, groen als een droom, zuiver als sneeuw en zo aromatisch als een orchidee'.

Deze keizerlijke huldeblijken worden beschouwd als de vroegste vormen van witte thee, maar ze zijn niet de witte thee die we tegenwoordig kennen. Tijdens het bewind van keizer Huizong van de Song-dynastie (960 - 1297) zouden jonge theeknoppen worden geplukt in de lente, gestoomd en gestreept van hun buitenblad, zorgvuldig gespoeld met bronwater, zorgvuldig aan de lucht gedroogd en vervolgens gemalen tot een zilverachtig wit poeder.
Dit witte poeder zou in warm water worden gebracht om de beste thee te maken die beschikbaar is voor de enige persoon in China die het zou kunnen betalen, de keizer.

* Incl. btw Excl. Verzendkosten